parket-ing.si

Parketarstvo, parketi, polaganje, brušenje

Uporaba piškotkov

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek, življenjsko dobo piškotka, vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.

Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš brskalnik ter po potrebi prilagodijo spletno stran. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran, statistično analiziramo obisk in izboljšamo trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov ali drugih podatkov, preko katerih bi vas lako identificirali.

Za potrebe spletne strani uporabljamo naslednje piškotke:

Več informacij o Googlovih piškotkih: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=da#analyticsjs ter https://www.google.com/intl/sl/policies/technologies/ads/